Your Cart

Maak van uw bril een bril op sterkte!

Duikbril op sterkte

Duikbril op sterkte gebruiken – alles wat je moet weten

De kans is groot dat jij op dit moment op zoek bent naar een duikbril op sterkte. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site terecht bent gekomen. Als het aankomt op het kopen van een duikbril op sterkte zien wij dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat. Zo weet lang niet iedereen wat een duikbril op sterkte is, laat staan wat hier de belangrijkste voordelen van zijn. Om je hier meer over te laten zien hebben wij besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten. Door dit artikel even goed door te lezen weet ook jij binnen no time alles wat je moet weten voordat je besluit om een duikbril op sterkte te kopen!

Wat is een duikbril op sterkte?
Voordat wij ingaan op de voordelen van een duikbril op sterkte is het van belang om eerst even stil te staan bij de definitie. Wij zien namelijk dat niet iedereen precies weet wat voor een soort bril het is. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet noodzakelijk een bril die je opzet of die je over je normale bril heen doet, hier komen wij straks nog even op terug. In feite is het al wel aan de naam te zien. Duikbrillen op sterkte zijn brillen die speciaal zijn ontworpen om zichtproblemen zoals bij- en verziendheid of astigmatisme te corrigeren. Brillen op sterkte worden normaal gesproken alleen voorgeschreven door een optometrist of oogarts, maar voor duikbrillen op sterkte is het mogelijk om deze eenvoudig via het internet te kopen. Wel moet je weten wat voor afwijking je hebt, anders heb je er nog vrij weinig aan.

Duikbril op sterkte

Dé uitvinding van dit moment – Plaklenzen op sterkte

Het kopen van een duikbril op sterkte is niet bepaald makkelijk. Niet zo gek dat er zoveel mensen zijn de aankoop uit blijven stellen. Nu is het vandaag de dag mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Via onze site is het namelijk mogelijk om te kiezen voor het dragen van plaklenzen. Dit zijn speciale lenzen die je op iedere mogelijke duikbril kunt maken. Door de sterke hechting hoef je niet bang te zijn voor het losraken van de lenzen. Al onze lenzen blijven goed zitten, ook als je van plan bent om diep te gaan duiken.

Het voordeel van plaklenzen is natuurlijk dat je geen heel nieuwe duikbril op sterkte hoeft te kopen. Heb je op dit moment een bril die je fijn vindt dan kan je deze eenvoudig en snel omtoveren tot een bril op sterkte. Daar komt bij dat het via onze site mogelijk is om een groot aantal verschillende sterktes te kiezen voor je nieuwe aankoop. Heb je een fikse afwijking dan hoeft dit geen obstakel meer te zijn die je er van weerhoudt om te beginnen met duiken. Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje in het aanbod en ontdek wat er momenteel allemaal mogelijk is!

Onze Plaklenzen

Zelfklevende, herbuikbare plaklenzen, verkrijgbaar in 6 sterktes. Plaklenzen zijn uitermate geschikt om als leesvenster in een zonnebril, Skibril en/of veiligheidsbril te plakken. Zo maak van je favoriete zonnebril een bifocale leesbril.

De voordelen van een duikbril op sterkte

Goed, nu je weet wat een duikbril op sterkte is vinden we het tijd om je meer te laten zien over de voordelen die je zal ondervinden bij het gebruiken van een dergelijke duikbril. Het dragen van een bril op sterkte heeft verschillende voordelen, zowel voor mensen met als zonder problemen aan hun ogen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen die ook jij zelf kan ondervinden:

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar de meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor een nieuwe duikbril op sterkte is je dit kan helpen om je zicht te verbeteren. Dit houdt tevens in dat het mogelijk is om het risico op ongevallen of letsel aanzienlijk te verkleinen tijdens het duiken. Voor alle mensen met gezichtsproblemen kan het dragen van een duikbril op sterkte het gemakkelijker maken om vissen of objecten ver weg of dichtbij te zien. Daarnaast kan het je helpen om vermoeide ogen en prikkende oogleden te verminderen. Tijdens het duiken wil je nu eenmaal wel zeker weten dat je alles goed kunt zien, zonder dat je uren moet bijkomen.

Een ander voordeel van een duikbril op sterkte is dat deze bril de ogen kan helpen beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Veel brillen op sterkte hebben lenzen met een UV-blokkerende laag. Deze laag kan het risico van verbrande ogen en andere problemen als gevolg van langdurige blootstelling aan Uv-stralen aanzienlijk verminderen. Dit is echt van cruciaal belang voor mensen die veel buiten zijn, dit zijn juist de mensen die vaak gaan duiken. Hoewel er onder water minder Uv-stralen op de huid terecht komen is dit niet het geval voor wanneer je weer boven komt. Ben je van plan om langdurig te duiken tijdens periodes met veel zon dan is een duikbril op sterkte zeker geen overbodige luxe.

Tips voor het kopen van een duikbril

Het is goed mogelijk dat je op dit moment nog geen duikbril hebt waar je onze handige lenzen op kunt plakken. Mocht dit kloppen dan hebben we goed nieuws voor je. Hieronder hebben we namelijk een selectie gemaakt met factoren die je zeker in het achterhoofd moet houden bij het kopen van een duikbril. Dit zorgt ervoor dat je altijd wel uit kunt komen bij een model wat echt past bij wat je zoekt.

Als eerste moet je goed letten op de pasvorm bij het kopen van een duikbril. Het is belangrijk een duikbril te vinden die goed en comfortabel op je gezicht aansluit, zonder dat er teveel druk op je neus of ogen komt te zitten. De duikbril moet ook gemakkelijk te verstellen zijn, zo kan je hem aanpassen aan de vorm van je gezicht.

Kijk vervolgens naar de materialen die gebruikt zijn voor het maken van de bril. Brillen kunnen van diverse materialen zijn gemaakt, waaronder plastic, siliconen en rubber. Kunststof monturen zijn licht en duurzaam, maar minder flexibel dan siliconen of rubberen monturen. Siliconen en rubberen monturen zijn comfortabeler en passen zich beter aan de vorm van je gezicht aan, maar zijn mogelijk minder duurzaam dan plastic monturen.

De laatste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een duikbril is het type band dat de bril heeft. Een duikbril met een gedeelde band of een zogeheten rug-band is over het algemeen comfortabeler en gemakkelijker te verstellen dan een duikbril met een enkele band. Een duikbril met een enkel bandje is daarentegen veiliger, maar minder comfortabel bij langdurig gebruik.

Kies jij ook voor een unieke duikbril?

Wij hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het kopen en het gebruik van een duikbril op sterkte. Dankzij onze innovatieve oplossing weet je zeker dat ook jij alles goed kunt zien tijdens het duiken, zonder aan de haal te hoeven gaan met een extra bril. Ben je nu benieuwd naar onze bril? Of wil je graag meer te weten komen over het gebruik van een duikbril? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je namelijk nog veel meer informatie die je op weg kan helpen.

Veelgestelde vragen

Door onze Plaklenzen maak je eenvoudig van je duikbril, een duikbril op sterkte. De Plaklenzen worden bevestigd aan de binnenkant van de duikbril waardoor je van je duikbril, een duikbril op sterkte maakt.

Ja, onze Plaklenzen passen op elke soort duikbril in alle soorten en maten.

De Plaklenzen zijn beschikbaar in de volgende sterktes: +1.25, +1.50, +1.75, +2.00, +2.50, +3.00

Ja dat kan. Je kunt de Plaklenzen eenvoudig van je duikbril afhalen door deze rustig van aan de zijkant omhoog te trekken. Door de flexibiliteit zullen de Plaklenzen niet breken.

Bestel direct uw
Plaklenzen!

Bestel direct uw Plaklenzen!

LEVERING