Your Cart

Maak van uw bril een bril op sterkte!

Fietsbril op sterkte

Een fietsbril op sterkte – wat heb je er eigenlijk aan?

Vind jij het lekker om in de weekenden een flink eind te fietsen dan ben je zeker niet de enige. Heel wat Nederlanders vinden het heerlijk om op hun tweewieler de natuur te ontdekken. Wil je echt alles uit je rit kunnen halen dan is het echter wel noodzakelijk om de nodige spullen in huis te halen. Zo is een goede fietsbril echt ontzettend handig om te hebben. Ben jij nog op zoek naar een fietsbril? En zou je behoefte hebben aan een fietsbril op sterkte? Lees dan snel even verder, wij hebben in dit artikel namelijk alles over de fietsbril op sterkte voor jou op een rijtje gezet!

Fietsbril op sterkte

Waarom een fietsbril kopen?

Fietsen is een geweldige manier om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Maar als je de weg op gaat is het wel van belang om de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om jezelf op een zo goed mogelijke manier te beschermen tegen mogelijke gevaren. Een van de beste manieren om dit te doen is het dragen van een fietsbril. Het is tijd om te kijken naar de belangrijkste voordelen van de bril:

Het meest voor de hand liggende voordeel van het dragen van een fietsbril is de bescherming tegen de elementen zoals wind, regen en stof. Fietsbrillen zijn ontworpen om een barrière te vormen tussen je ogen en de weerselementen, waardoor het risico op irritatie en vermoeide ogen wordt verminderd. Bovendien zijn fietsbrillen ontworpen om licht en aerodynamisch te zijn, zodat jij altijd zo comfortabel mogelijk kunt fietsen. Niet voor niets dat je zoveel mensen met een fietsbril op sterkte ziet fietsen.

Een ander voordeel van een fietsbril is het verbeterde zicht. Fietsbrillen zijn ontworpen met lenzen die helderder zijn dan gewone brillen. Deze verbeterde helderheid kan je op weg helpen om de potentiële gevaren op de weg duidelijker te zien. Dit maakt het mogelijk om tijdig te kunnen reageren. Bovendien zijn veel fietsbrillen ontworpen met gepolariseerde lenzen. Deze zorgen ervoor dat schittering door de zon of andere bronnen van fel licht aanzienlijk wordt verminderd, zodat je in heldere omstandigheden beter kunt zien. Hierdoor voelt het een stuk veiliger op de weg tijdens het fietsen.

Een fietsbril kan er ook stijlvol uitzien. Veel fietsbrillen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen, zodat je jouw look kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl. Bovendien zijn nieuwe fietsbrillen duurzamer dan gewone brillen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je fietsbril op sterkte jarenlang mee zal gaan. Heb je op dit moment al een heel mooi fietspak dan is een mooie fietsbril op sterkte dé aanschaf die je moet doen om het echt af te maken.

Tot slot bieden fietsbrillen extra bescherming tegen de zon. Veel fietsbrillen zijn ontworpen met lenzen die UV-bescherming bieden, waardoor het risico op schade aan de ogen door schadelijke zonnestralen wordt beperkt. Daarnaast zijn veel fietsbrillen ook voorzien van glazen die bescherming bieden tegen condens, zodat uw zicht zelfs in vochtige omstandigheden helder blijft.

Zoals je kunt zien bieden fietsbrillen op sterkte of zonder sterkte veel voordelen die je rit aangenamer en veiliger kunnen maken. Van beter zicht tot extra bescherming tegen de zon, fietsbrillen kunnen je fietservaring naar een hoger niveau tillen. Tevens zijn fietsbrillen verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat er voor iedereen wat te vinden is. Dus de volgende keer dat je de weg op gaat is het dragen van een fietsbril echt geen overbodige luxe

Onze Plaklenzen

Zelfklevende, herbuikbare plaklenzen, verkrijgbaar in 6 sterktes. Plaklenzen zijn uitermate geschikt om als leesvenster in een zonnebril, Skibril en/of veiligheidsbril te plakken. Zo maak van je favoriete zonnebril een bifocale leesbril.

Tover je fietsbril om tot fietsbril op sterkte

Zoals je wel kunt zien is het kopen van een goede fietsbril echt een must. Maar hoe doe je het dan als je op dit moment ook al een bril draagt? Wij hebben in dat geval de oplossing voor je. Door de speciale fietsbril op sterkte lenzen die je bij ons op de website kunt bestellen is het mogelijk om iedere bril om te toveren tot een bril op sterkte. Dit zorgt ervoor dat ook jij in staat bent om goed te zien op de weg én om alle voordelen te ondervinden die je ook ziet bij een normale fietsbril. Kies je voor onze speciale lenzen dan ben je voorzien van de volgende voordelen:

Waar op letten bij het kopen van een fietsbril

Onze speciale fietsbril op sterkte lenzen zijn dus geschikt voor alle mogelijke soorten fietsbrillen. Nu betekent dit alleen wel dat je eerst over een fietsbril moet beschikken. Het is goed mogelijk dat je deze op dit moment nog niet hebt. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen met deze handige tips voor het kopen van een fietsbril:

Ten eerste moet je rekening houden met de manier waarop je gaat fietsen. Verschillende soorten fietsstijlen vereisen verschillende soorten brillen, het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste bril koopt voor het soort fietser je bent. Logisch, met een racefiets ben je op zoek naar wat anders dan voor bij een stadsfiets.

Kijk vervolgens naar het materiaal van het montuur. Monturen van nylon of andere sportmaterialen zijn meestal de beste keuze voor fietsbrillen, omdat ze licht en duurzaam zijn. Deze zijn uiteraard wel iets duurder, echter zijn ze het zeker waard. Kijk dan naar het materiaal van de glazen. Glas is een slechte keuze voor fietsbrillen op sterkte, omdat ze zwaarder zijn en kunnen versplinteren als u valt. Kies in plaats daarvan voor polycarbonaat of Trivex lenzen, deze zijn namelijk splintervrij en licht zijn.

Voor de brillenglazen moet u ook rekening houden met de kleur. Lichtere glazen, zoals roze of koper, zijn het beste voor op de fiets. Dit komt omdat deze een betere soort contrast bieden en je in staat stellen oneffenheden in het wegdek op te merken. Tevens kun je de Transitions-lenzen kiezen die zich aanpassen aan veranderend licht tijdens je rit.

De pasvorm van het montuur is ook belangrijk bij het kiezen van een fietsbril. Zorg ervoor dat de fietsbril op sterkte goed op je gezicht past en dat de pootjes recht naar achteren staan zodat ze goed onder je helm passen. Zoek bovendien naar monturen met handgrepen voor de neus en de slapen om een goede pasvorm te garanderen.

Het kopen van de juiste fietsbril kan een groot verschil maken in uw fietservaring. Koop vandaag nog een goede fietsbril in combinatie met onze handige fietsbril op sterkte lenzen en je weet zeker dat ook jij alles uit het fietsen kunt halen. Met een fietsbril op sterkte ga je dag in dag uit goed voorbereid de weg op, wetende dat je nu tenminste wel alles goed kunt zien.

Veelgestelde vragen

Door onze Plaklenzen maak je eenvoudig van je fietsbril, een fietsbril op sterkte. De Plaklenzen worden bevestigd aan de binnenkant van de fietsbril waardoor je van je fietsbril, een fietsbril op sterkte maakt.

Ja, onze Plaklenzen passen op elke soort fietsbril in alle soorten en maten.

De Plaklenzen zijn beschikbaar in de volgende sterktes: +1.25, +1.50, +1.75, +2.00, +2.50, +3.00

Ja dat kan. Je kunt de Plaklenzen eenvoudig van je fietsbril afhalen door deze rustig van aan de zijkant omhoog te trekken. Door de flexibiliteit zullen de Plaklenzen niet breken.

Bestel direct uw
Plaklenzen!

Bestel direct uw Plaklenzen!

LEVERING