Your Cart

Maak van uw bril een bril op sterkte!

Fietsbril op sterkte

Een fietsbril op sterkte – wat heb je er eigenlijk aan?

Vind jij het lekker om in de weekenden een flink eind te fietsen dan ben je zeker niet de enige. Heel wat Nederlanders vinden het heerlijk om op hun tweewieler de natuur te ontdekken. Wil je echt alles uit je rit kunnen halen dan is het echter wel noodzakelijk om de nodige spullen in huis te halen. Zo is een goede fietsbril echt ontzettend handig om te hebben. Ben jij nog op zoek naar een fietsbril? En zou je behoefte hebben aan een fietsbril op sterkte? Lees dan snel even verder, wij hebben in dit artikel namelijk alles over de fietsbril op sterkte voor jou op een rijtje gezet!

Fietsbril op sterkte

Waarom een fietsbril kopen?

Fietsen is een geweldige manier om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht, zowel voor normaal fietsen als voor wielrennen. Maar ongeacht het type fietsen, is het van essentieel belang om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen tegen mogelijke gevaren. Een van de beste manieren om dit te doen is het dragen van een fietsbril. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van het dragen van een fietsbril tijdens zowel normaal fietsen als wielrennen:

Het meest voor de hand liggende voordeel van het dragen van een fietsbril is de bescherming tegen de elementen zoals wind, regen en stof. Of je nu rustig door de stad fietst of met hoge snelheden over het platteland raast, een fietsbril vormt een barrière tussen je ogen en de weerselementen, waardoor het risico op irritatie en vermoeide ogen wordt verminderd. Bovendien zijn fietsbrillen ontworpen om licht en aerodynamisch te zijn, zodat je altijd zo comfortabel mogelijk kunt fietsen.

Een ander voordeel van een fietsbril is het verbeterde zicht. Fietsbrillen zijn ontworpen met lenzen die helderder zijn dan gewone brillen, waardoor je tijdens het fietsen duidelijker kunt zien. Of je nu door drukke straten navigeert of op kronkelende paden fietst, een goede fietsbril helpt je potentiële gevaren op de weg tijdig te herkennen en hierop te reageren. Dit draagt bij aan een veiligere fietservaring, ongeacht of je recreatief fietst of meedoet aan een intensieve wielrenwedstrijd.

Een fietsbril kan niet alleen functioneel zijn, maar ook stijlvol. Met verschillende ontwerpen en kleuren kun je een fietsbril kiezen die past bij je persoonlijke stijl en je fietsoutfit compleet maakt. Of je nu op zoek bent naar een sportieve look of een meer casual uitstraling, er is altijd een fietsbril die bij je past en die je fietsrit net dat beetje extra flair geeft

Tot slot bieden fietsbrillen extra bescherming tegen de zon. Veel fietsbrillen zijn ontworpen met lenzen die UV-bescherming bieden, waardoor het risico op schade aan de ogen door schadelijke zonnestralen wordt beperkt. Dit is niet alleen belangrijk voor je comfort tijdens het fietsen, maar ook voor de gezondheid van je ogen op de lange termijn.

Kortom, of je nu rustig door de stad fietst of deelneemt aan een intense wielrenwedstrijd, het dragen van een fietsbril biedt tal van voordelen die je fietservaring aangenamer, veiliger en stijlvoller maken. Dus de volgende keer dat je op pad gaat met je fiets, vergeet dan niet om je fietsbril mee te nemen – het kan het verschil maken tussen een geweldige rit en een minder comfortabele ervaring.

Onze Plaklenzen

Zelfklevende, herbuikbare plaklenzen, verkrijgbaar in 6 sterktes. Plaklenzen zijn uitermate geschikt om als leesvenster in een zonnebril, Skibril en/of veiligheidsbril te plakken. Zo maak van je favoriete zonnebril een bifocale leesbril.

Tover je fietsbril om tot fietsbril op sterkte

Zoals je wel kunt zien is het kopen van een goede fietsbril echt een must. Maar hoe doe je het dan als je op dit moment ook al een bril draagt? Wij hebben in dat geval de oplossing voor je. Door de speciale fietsbril op sterkte lenzen die je bij ons op de website kunt bestellen is het mogelijk om iedere bril om te toveren tot een bril op sterkte. Dit zorgt ervoor dat ook jij in staat bent om goed te zien op de weg én om alle voordelen te ondervinden die je ook ziet bij een normale fietsbril. Kies je voor onze speciale lenzen dan ben je voorzien van de volgende voordelen:

Waar op letten bij het kopen van een fietsbril

Onze speciale fietsbril op sterkte lenzen zijn dus geschikt voor alle mogelijke soorten fietsbrillen. Nu betekent dit alleen wel dat je eerst over een fietsbril moet beschikken. Het is goed mogelijk dat je deze op dit moment nog niet hebt. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen met deze handige tips voor het kopen van een fietsbril:

Ten eerste moet je rekening houden met de manier waarop je gaat fietsen. Verschillende soorten fietsstijlen vereisen verschillende soorten brillen, het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste bril koopt voor het soort fietser je bent. Logisch, met een racefiets ben je op zoek naar wat anders dan voor bij een stadsfiets.

Kijk vervolgens naar het materiaal van het montuur. Monturen van nylon of andere sportmaterialen zijn meestal de beste keuze voor fietsbrillen, omdat ze licht en duurzaam zijn. Deze zijn uiteraard wel iets duurder, echter zijn ze het zeker waard. Kijk dan naar het materiaal van de glazen. Glas is een slechte keuze voor fietsbrillen op sterkte, omdat ze zwaarder zijn en kunnen versplinteren als u valt. Kies in plaats daarvan voor polycarbonaat of Trivex lenzen, deze zijn namelijk splintervrij en licht zijn.

Voor de brillenglazen moet u ook rekening houden met de kleur. Lichtere glazen, zoals roze of koper, zijn het beste voor op de fiets. Dit komt omdat deze een betere soort contrast bieden en je in staat stellen oneffenheden in het wegdek op te merken. Tevens kun je de Transitions-lenzen kiezen die zich aanpassen aan veranderend licht tijdens je rit.

De pasvorm van het montuur is ook belangrijk bij het kiezen van een fietsbril. Zorg ervoor dat de fietsbril op sterkte goed op je gezicht past en dat de pootjes recht naar achteren staan zodat ze goed onder je helm passen. Zoek bovendien naar monturen met handgrepen voor de neus en de slapen om een goede pasvorm te garanderen.

Het kopen van de juiste fietsbril kan een groot verschil maken in uw fietservaring. Koop vandaag nog een goede fietsbril in combinatie met onze handige fietsbril op sterkte lenzen en je weet zeker dat ook jij alles uit het fietsen kunt halen. Met een fietsbril op sterkte ga je dag in dag uit goed voorbereid de weg op, wetende dat je nu tenminste wel alles goed kunt zien.

Veelgestelde vragen

Door onze Plaklenzen maak je eenvoudig van je fietsbril, een fietsbril op sterkte. De Plaklenzen worden bevestigd aan de binnenkant van de fietsbril waardoor je van je fietsbril, een fietsbril op sterkte maakt.

Ja, onze Plaklenzen passen op elke soort fietsbril in alle soorten en maten.

De Plaklenzen zijn beschikbaar in de volgende sterktes: +1.25, +1.50, +1.75, +2.00, +2.50, +3.00

Ja dat kan. Je kunt de Plaklenzen eenvoudig van je fietsbril afhalen door deze rustig van aan de zijkant omhoog te trekken. Door de flexibiliteit zullen de Plaklenzen niet breken.

Bestel direct uw
Plaklenzen!

Bestel direct uw Plaklenzen!

LEVERING